Eiswein 2021 | Prädikatswein |
- 93 PunkteFalstaff
Druif
Grüner Veltliner
Kleur / geur / smaak
Goud geel en mooi helder in het glas, in de neus vleugen van rijpe, zoet-sappige peer en gele appel. In de smaakpallet van sappig fruit en elegante tonen van caramel. Prachtig gemaakt en zo ook een spannend lange afdronk
Wijmaken
De Grüner veltliner is geplukt met 7%C.
Om een wijn Eiswijn te mogen noemen, moeten de druiven geplukt worden in bevroren toestand, bij een temperatuur van minimaal -7/ -8°C. Bij het persen wordt het tot ijs bevroren water in de druif
gescheiden van de overige bestanddelen, waardoor men sap overhoudt met een veel hogere concentratie aan zuren, suikers en extract dan onder normale omstandigheden. Hierdoor beschikt de wijn behalve over een uniek smaakprofiel ook over een zeer lange levensduur.
Eveneens bijzonder: ook al worden de druiven in januari geplukt, de wijn draagt toch als oogstjaar dat van het voorbije jaar.
Serveersuggestie
Desserts alsook kruidig, pittig, gerijpte kazen
Serveertemperatuur
8 tot 10 graden Celsius
Alcoholpercentage
10%
Restsuiker 179,9 g/l |
Acidity 7 g/l
Rijpingspotentieel 10 jaar