Druif
Garnacha Blanca, Malvasia, Viura
Streek
Rioja, Ebro
Vinificatie
De druiven voor deze witte Rioja worden handmatig geoogst en apart geperst en in roestvrijstalen tanks vergist. De drie afzonderlijke geperste druivensoorten rijpen daarna 12 maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten. Pas na de houtrijping volgt de assemblage en de botteling.
Klimaat / terroir
Gematigd klimaat met zowel invloeden van de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee. De wijngaarden liggen op terrassen aan de oevers van de Najerilla, een zijrivier van de Ebro. De bodem bevat veel klei.
Geur / smaak
Complexe maar levendige wijn met geel fruit, kweepeer en honing. In de smaak amandelen, kruiden en limoen. Het fruit en de mineraliteit zijn perfect in balans en geven deze wijn een krachtige, aromatische en licht ziltige afdronk.
Serveersuggestie
Te serveren bij klassieke bereidingen van zalm, witvis in roomsaus, gevogelte of bereidingen van kalfsvlees.
De naam ‘Tres Viñas’ betekent ‘drie wijngaarden’ en refereert aan de drie verschillende druivenrassen die voor deze wijn gebruikt worden. Malvasia zorgt voor net wat extra romigheid en rondeur, garnacha geeft de wijn structuur en kruidigheid.