Druif
Zweigelt
Vinificatie
12 maanden barrique, oogst in oktober. Traditionele vergisting. Na enkele dagen worden de druiven geperst. Na een malolactische vergisting in de tank wordt de wijn overgeheveld in grote houten vaten.
Klimaat / terroir
De druiven zijn afkomstig van de Zweigelt wijngaarden rond de Gottweiger berg in het zuiden van het Kremsdal. Het terroir bevat een warme grindbodem. Invloed van het pannonisch klimaat uit het oogsten en het microklimaat van de Donau zorgen voor een ideale rijping van de Zweigelt.
Geur / smaak
Aroma: Medium robijn in het glas. In de neus kruidigheid. Een intense smaak van kersen. Een ronde en levendige fruitige smaakbeleving. Krachtig in de mond. Een mooie volle wijn met een goed bewaarpotentieel van zeker 10 jaar.
Serveersuggestie
Deze bijzondere wijn is zeer geschikt bij rund- en varkensvlees, lichte gegrilde gerechten en stevige kaas.