Druiven
Syrah, Cabernet Sauvignon, Grenache, Cinsault, Viognier
Geur / Smaak
Deze wijn lijkt bijna inktzwart in het glas. Na een korte beluchting verspreidt deze rode wijn een verleidelijk aroma van donkere bessen, tabaksdozen, sigarenkistje, florale tonen – vooral lila en viooltjes – en delicate tonen van zoete mokka en fijne chocolade. In de mond toont The Chocolate Block zich zeer krachtig met een goede structuur met uitstekende tannines en een zuurgraad die deze cuvée nog heel wat reserve biedt. In de eindeloze nagalm tonen zich zijn duidelijk minerale component en fijne kruidenaroma’s, evenals het volrijpe fruit en de gelijknamige cacao.
Vinificatie
De Grenache rijpt in vaten van 600 liter, alle andere druivenrassen in Franse eiken vaten, alsmede twee foeders van Frans eikenhout van 500 liter. De houtrijping duurt in totaal 12 maanden. Tenslotte ondergaat deze wijn een lichte eiwitklaring en filtratie.
Klimaat / Terroir
Het warme, droge klimaat en de bijzondere bodem van verweerde graniet, leisteen, kwarts, ijzerhoudend gesteente en oude zandsteen maken het gebied zeer geschikt voor verschillende druivenrassen
Serveersuggestie
Deze internationaal geliefde rode wijn is krachtig, een echte avondwijn. Bij het diner met een stuk gegrild vlees, bij de kaasplank als afsluiter of later op de avond bij de open haard. Ook een ideale wijn om cadeau te doen.
Past goed bij: gegrild vlees, runderstoofpot, gerijpte kazen
Alcoholpercentage
14,5 %
Serveertemperatuur
16 tot 18 graden Celsius