Herkomst
Puglia – Salento I.G.P.
Druif
Negro Amaro
Vinificatie
De druiven worden langzaam zacht en rustig fijn gedrukt. Na het persen volgt er een koude maceratie gedurende 8 tot 10 dagen dit draagt bij aan de extractie van de kleur en geeft soepelere en fruitigere wijnen als resultaat.
De wijn wordt bij 22 tot 23 ° C graden vergist in temperatuur gecontroleerde wijntanks.
14,00 %vol.
Geur/ smaak
Intens rood in de kleur met oranje zwemen bij het walsen. In de neus intense fruitige aroma’s van zwarte bes. Ook in de mond veel smaak, veel rijp rood fruit. Een fluweelzachte wijn en gewoon heel erg lekker met een aangenaam herkenbaar bittertje van de Negro Amaro
Klimaat/ terroir
Ze zeggen ook wel: ‘Puglia, rode aarde, blauwe zee en zilveren olijfblaadjes.’
In de smalle landstrook die Puglia is, ben je eigenlijk nooit ver verwijderd van de kust óf van een van de vele wijngaarden in het binnenland. Heuvels en uitgestrekte vlaktes wisselen elkaar af. De grond is op veel plaatsen sterk kalk- en kleihoudend, een geweldige voedingsbodem voor druiven. De regio Puglia met als hoofdstad Bari in het zuidelijkste puntje van Italië heeft het hele jaar door een heerlijk klimaat, zelfs in de zomer koelt de zeewind het binnenland tot een acceptabele temperatuur. Het regent er niet veel.
De druivenstokken staan in typische Salento bodem, prachtige mooi rode aarde die zeer kalkhoudend is en rijk aan ijzer en aluminium.
Serveersuggestie
Vleesgerechten als stoof met wat zoete ingrediënten en noten, zachte kazen, pasta’s
Serveertemperatuur
17 – 18° C.
Medailles:
Goldmedaille Berliner Wein Trophy 2017