Herkomst
Spanje, Campo de Borja – Spanje
Druif
Moscatel 100%
Vinificatie
De druiven van deze overheerlijke dessertwijn worden de vierde week van september met de hand geplukt bij Bodegas Aragonesas. Er worden alleen overrijpe druiven geplukt, een tijdrovende klus. De druiven ondergaan een maceratie van 20 uur en de wijn wordt traditioneel vergist. Vervolgens rijpt de wijn nog anderhalve maand op nieuw Frans eikenhouten vaten.
Klimaat / terroir
Campo de Borja heeft zijn D.O. status in 1980 gekregen en is een vrij klein gebied in het noorden van Spanje in het meest westelijk gelegen deel van Aragón. De wijnen zijn stevig en krachtig met uitgesproken fruitige aroma’s.
Afkomstig uit de wijngaarden Fuendejalon en Magallon aan de voet van de Moncayo. Wijngaarden gelegen in zeer droge gebieden, steenachtige bodems, leisteen terrassen en roodachtige gebieden.
Geur / smaak
Strogeel met een gouden zweem bij het walsen. In de neus geuren van honing en vanille. In de aanzet abrikoos, gedroogde vijgen met een lange afdronk van romigheid en vanille tonen.
Serveersuggestie
Een zachte dessertwijn die goed te combineren is met zachtere desserts gebaseerd op slagroom, vanille-ijs of zachte vruchten als peer. Île flottante in vanillesaus is een heerlijke combinatie, gepocheerde peer met Mascarpone of een mooie crème karamel om wat ideeën te geven voor een goed smaakprofiel.
Blauwschimmelkaas.
Serveertemperatuur
8 graden Celsius