Wijnhuis
Weingut Müller
Herkomst
Kremstal, Krustetten – Oostenrijk
Druif
Zweigelt, St. Laurent, Merlot.
Vinificatie
De druiven worden geoogst in oktober, na de klassieke vinificatie gaat de wijn voor 18 maanden op kleine eiken vaten
alcohol: 14,0 %vol
residual sugar: 1,0 g/l – dry
acidity: 5,5 g/l
Terroir
Weingut Müller ligt met het wijnhuis aan de Göttweiger-berg, deze heuvel geeft het landschap een ongewone verscheidenheid van ondergrond. Van diepe löss tot conglomeraat en kale oergrond. Verder zijn er unieke klimatologische omstandigheden aanwezig die zorgen voor hoogwaardige druiven en wijnen vol van karakter. In het dal aan de wijngaarden stroomt de Donau.
Geur / smaak
Een prachtig glas complexe wijn genaamd naar de oudste dochter van Leopold Müller. Robijnrood in het glas. In de geur een scala van zure kersen, frambozen en bramen tot bosbessen, zoethout en donkere geroosterde aroma’s. Een sappige wijn deze cuvée, vol met donker fruit, zachte tannines, tonen van zomerfruit en chocolade en kenmerkend maar uitstekend geïntegreerd hout in de lange afdronk
Serveersuggestie
Gegrilde, gefermenteerde groente, gevogelte als parelhoen of eend
Serveertemperatuur
15 – 17 graden Celsius
Rijpingspotentieel: Op zijn minst 15 jaar