Druif
Pinot noir, monastrell (mourvèdre)
Vinificatie
Méthode traditionnelle. Rijping van 9 maanden op de fles
Klimaat / terroir
Het hart van het Cava gebied ligt rond Sant Sadurní d’Anoia, in het zuidelijke deel van het district Barcelona. Tegenwoordig wordt in dit gebied ongeveer 85% van alle Cava gemaakt. Desondanks omvat het DO-gebied in totaal 160 gemeenten gelegen in 7 Spaanse districten. Het mitja-Penedès (midden-Penedès) gebied heeft een diepe kleiachtige kalkbodem die het water goed vasthoudt en de wijngaarden liggen op 200m tot 500m hoogte en de druiven krijgen voldoende zonlicht om goed te kunnen rijpen.
Kleur / Geur / smaak
Verleidelijk roze van kleur, aroma’s van aardbei en framboos met vleugen van brood en geroosterde amandelen. In het palet is deze rosé fruitig met gerijpte tonen, een romige aanhoudende afdronk maakt deze rosé tot een fantastisch glas
Serveersuggestie
Heerlijk als aperitief maar ook zeker bij tapas, vis, sushi en pasta, brood of borrelplank.
Alcoholpercentage
11,5 %