Druif
Syrah 50%, Grenache 40%, Mourvédre 10%
Vinificatie
De druiven worden ontsteeld en 30 dagen gefermenteerd in betonnen vaten 5 meter onder de grond voor een stabiele temperatuur. De wijn rijpt daarna enkele maanden verder in ondergrondse tanks.
Klimaat / terroir
Rode terrassen bedekt met rolkeien, löss en lichte zandgronden.
De hoger gelegen velden van Castel Oualou, de Mistralwind door de vallei, de bossen en de Rhône zorgen voor een uniek microklimaat. De grond is erg kalkhoudend.
Het is een adembenemend plaatje in de wijngaard. De stokken, oud en robuust, de Lirac wijngaarden in de voorgrond, Chateauneuf du Pape daarachter en ver in de achtergrond de befaamde ‘Mont Ventoux’ aan de horizon.
De meeste druivenstokken van de grenache en syrah zijn mooi oud, breed en robuust. Op de rode aarde liggen enkele rolkeien zoals Chateauneuf du Pape ze kent. Afkomstig uit de Rhône, in het Frans worden ze ‘les cailloux’ genoemd. Ze hebben als groot voordeel dat ze de stokken overdag tegen de hitte beschermen en in de koude nachten de warmte van de zon uitstralen.
De Mistralwind zorgt voor een goede vochtregulering. De lucht wordt vanaf het noorden aangezogen tegen de Alpen, botst tegen de bergen, volgt de alpenkam naar het zuidwesten en wordt dan geperst door de Rhône vallei tussen het Centraal-Massief en de Alpen. Hoe groter het drukverschil tussen de noord- en zuidkant van de Alpen, hoe sterker deze wind waait.
Geur / smaak
Robijnrood in de kleur, schitterende, karmozijnrode highlights.
In zijn neus elegant bloemige aroma’s, rood fruit, zwarte peper, pruimen en een vleugje cacao.
Een soepele wijn met een rijke smaak en een aangenaam zuurtje, zachte tannines en lange afdronk.
Deze wijn gebotteld in een authentieke fles genaamd “Normande Basse” heeft een normale inhoud van 0,75 cl.
Serveer suggestie
Heerlijk bij een Navarin van Lamsvlees bijvoorbeeld, of lamsgerechtje uit de tajine en Bœuf bourguignon.
Blauwe kaas, aardse maken als paddenstoelen, chorizo, gerechten uit de Morrokaanse tajine, pittige worst.
Alcoholpercentage
13,5%
Serveertemperatuur
16 tot 18 graden Celcius