Nicolas Perrin Condrieu Rhône, Frankrijk
Druif
Viognier
Vinificatie
Na een koele inweking van de hele trossen volgt persing en vergisting, waarna de helft van het sap in eiken vaten rijpt. De wijn verblijft 8 maanden ‘sur lie’.
In de jaren 70 stonden hier de laatste 25 hectare viognier ter wereld (!). Inmiddels staat er 165 hectare en staat viognier wereldwijd aangeplant.
Klimaat / terroir
Een continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers. De bodems zijn rijk aan graniet en “arzelle”, een mengsel van mica, leisteen en klei.
Geur / smaak
Deze Condrieu geurt en smaakt verfijnd naar perzik, abrikoos en lychee. Een complexe wijn met diepte. Behalve het fruit verleidelijke aroma’s van vanille, jasmijn en room die het drinken van deze Rhône met zijn prachtige lengte tot een mooie ervaring maken. De wijn kan reeds gedronken worden maar ontwikkelt zich de komende jaren nog verder.
Serveersuggestie
Te serveren bij visgerechten en of gevogelte.
Alcoholpercentage
14%
Serveertemperatuur
8 tot 10 graden Celcius